PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Scandal la Certeze! Se cere demisia primarului

Scandal în comuna Certeze. Oamenii s-au adunat în această dimineață, în jurul orei 10.00, în fața primăriei din localitate și l-au luat la rost pe edilul-șef. Nemulțumirile cetățenilor vizează lipsa condițiilor elementare, și anume apa curentă și canalizarea.

Zeci de oameni l-au luat la întrebări pe primarul Petru Ciocan, pentru a afla când se vor putea și ei bucura de condiții de secolul 21, având în vedere, spun oamenii, că marea majoritate a cetățenilor a investit bani grei în comună, dar administrația locală nu a mișcat un deget pentru bunăstarea populației.

 

Primarul s-a rezumat în a spune că proiectul privind această investiție este finalizat în proporție de 98 la sută, însă greul de acum începe, având în vedere că, spune edilul-șef, totul depinde de Consiliul Județean Satu Mare. La auzul acestor vorbe, oamenii s-au înfuriat de-a dreptul, spunând că în ritmul acesta comuna va beneficia de apă curentă și canalizare în secolul viitor. Mai mult decât atât, câțiva cetățeni i-au cerut primarului să lase locul altcuiva mai competent, deoarece, spun oamenii, este inadmisibil ca o comuna precum Certeze să ducă lipsă de aceste condiții elementare.

La un moment dat, a apărut și preotul din comună, cu scopul de a calma spiritele, însă nervii oamenilor au fost întinși la maxim, iar totul a degenerat într-un scandal de proporții. În plus, și-a făcut apariția și consilierul superior al Prefecturii Satu Mare, Florian Găzdac, însă oamenii nu au mai vrut să audă alte explicații și au întocmit o petiție prin care îi cer primarului să rezolve această problemă până cel târziu în toamna anului viitor.