PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Funcționar tracasat de ANI până la atac cerebral. Ba incompatibil, ba compatibil

După ce a fost suspectat de corupție și tărât spre o vinovăție clară de către Agenția Națională de Integritate (ANI), Toader Stîncel, consilier superior în cadrul Primăriei Satu Mare, a fost, brusc, lăsat în pace și considerat nevinovat.

Totul a început în luna august a anului trecut, când Agenția Națională de Integritate a considerat că Toader ar fi săvârșit infracțiunea de conflict de interese, deoarece, afirmau la vremea aceea cei de la ANI, funcționarul primăriei a participat, în perioada 2009-2013, în calitate de membru cu drept de vot în două din comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Satu Mare. Astfel, în urma procedurii de evaluare, s-a stabilit ca și câștigătoare, o societate comercială în cadrul căreia Toader ar fi fost acționar.

De aici și până la a-l declara incompatibil pe consilierul superior a fost un pas. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, iar cercetările care au urmat ,,i-au pus capac” lui Toader Stîncel.

După o serie lungă și obositoare de ,,atacuri” asupra consilierului superior, cei de la ANI s-au sucit și au ajuns la concluzia că nu au nevoie nici măcar de punctul de vedere al persoanei evaluate: ,,Până la data întocmirii prezentului raport de evaluare, Agenția Națională de Integritate nu a solicitat un punct de vedere persoanei evaluate, deoarece, în urma evaluării declarațiilor de avere și interese, precum și a celorlalte date și informații disponibile, nu au fost identificate elemente referitoare la existența unei incompatibilități”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, după ce a fost plimbat și agasat de ANI atâta timp, instituția care l-a arătat cu degetul a decis că nu vorba, totuși, de incompatibilitate. Toată această poveste l-a dărâmat pe Toader Stîncel, care nu doar că și-ar fi pierdut funcția din Primăria Satu Mare, dar a mai și făcut un atac cerebral din cauza stresului provocat de numeroasele proceduri de verificare.