PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma cere reabilitarea drumului spre mănăstirea Scărișoara

Consilierul județean Adrian Cozma a solicitat în ședința de astăzi a Consiliului Judeţean găsirea unor soluţii pentru reabilitarea drumului care duce spre mănăstirea Scărişoara. El a salutat iniţiativa conducerii judeţului de a plomba pe moment drumul respectiv, dar a subliniat că este nevoie de o reparaţie capitală a drumului de acces spre mănăstirea simbol de la care a pornit iniţiativa desemnării sfântului protector al judeţului, Ioan Botezătorul.

“Salut iniţiativa conducerii în ce priveşte plombările la drumul Pişcolt – Scărişoara, să avem în vedere faptul că acolo avem o mănăstire, un simbol al judeţului Satu Mare, mănăstirea Scărişoara. De altfel, de la mănăstirea Scărişoara a pornit şi acea iniţiativă ca Sf. Ioan Botezătorul să fie sfântul protector al judeţului Satu Mare. Săptămânal mii de credincioşi se deplasează acolo şi drumul este impracticabil. Este bine că se fac aceste reparaţii, dar ar fi bine cât de repede să fie reabilitat acel drum pentru că foarte mulţi oameni, credincioşi, merg la această mănăstire, este un simbol al judeţului Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Preşedintele Pataki Csaba a amintit că la iniţiava sa s-a făcut studiul pentru modernizarea acelui drum, din fonduri europene, în urmă cu 10 ani, şi că se studiază fiecare oportunitate de atragere a finanţării.