PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. După 11 ani, Primăria consolidează casa cu bârne

După 11 ani în care a stat proptită cu bârne de lemn, Primăria Satu Mare consolidează casa de pe str. Rândunelelor nr. 1.

Schela deja a fost montată în exteriorul clădirii, urmând ca în scurt timp să înceapă efectiv lucrările de consolidare, a declarat city managerul Maskulik Csaba. “S-a pus schela, este pregătită petnru începera lucrării. Lucrările vor începe cât de curând, este vorba despre punerea în siguranţă a clădirii. A fost o hotărâre judecătorescă, noi o punem în aplicare hotărârea care spune aducerea la siguranţă a clădirii de pe str. Rândunelelor”, a declarat Maskulik.

Lucrările vor costa circa 400.000 de lei. Conform deciziei, costurile se împart la cei trei proprietari, adică Primăriia Satu Mare, statul român şi asociaţia de locatari, dar pentru ca lucrurile să se pună în mişcare Primăria plătete toată lucrarea, urmând să recupereze de la celelalte părţi sumele ce vor reveni.

Casa de pe Rândunelelor a fost declarată un pericol după ce un planşeu interior s-a prăbuşit. Din cauza mai multor ne înţelegeri şi a fel de fel de acuzaţii, prorpietarii nu s-au înţeles cu Primăria, dar în cele din urmă problema a fost tranşată în instanţă.