PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Satu Mare a sărbătorit 500 de ani de la Reforma Protestantă

Cum anul acesta s-au împlinit 500 de ani de la realizarea Reformei Protestante de către Martin Luther, care, pe 31 octombrie 1517, publica cele „95 de teze“ prin care critica abuzurile Papei de la Roma şi vânzarea de indulgenţe, acest moment a fost marcat astăzi, sâmbătă, 2 septembrie și la Satu Mare. Parohia Reformată din municipiul Satu Mare a organizat, în Piața 25 Octombrie, un eveniment prin care a adus un omagiu celui care a fost Martin Luther. 

Astfel, evenimentul intitulat Reforma – 500 de ani în Satu Mare (Megújulás – reformáció 500 Szatmárnémetiben), a adunat o mulțime de oameni în centrul Sătmarului, organizatorii pregătind nenumărate momente care să scoată în evidență ceea ce s-a întâmplat în 1517, și anume o mișcare ce a schimbat cu adevărat lumea.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să transmită un mesaj cu ocazia acestei sărbători: ,,Toate cultele din Romania ce se revendica din Reforma merita o sincera apreciere pentru felul in care isi indeplinesc misiunea si transmit un salut calduros reprezentantilor si credinciosilor lor”, a declarat șeful statului, citat de hotnews.ro.