PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Exproprierile pentru al treilea pod, amânate din nou. Probleme pe teren

Proiectul de hotărâre cu privire la exproprierile pentru cel de-al treilea pod  peste râul Someş din Satu Mare a fost retras din nou de pe ordinea de zi din cauza unor probleme depistate în ultima clipă pe teren. Chiar dacă documentaţia cadastrală părea finalizată, în urma unei vizite pe teren s-a constatat că situaţia de pe teren nu corespunde în totalitate cu cea de pe hârtie, astfel că s-au impus anumite clarificări. Pentru a finaliza documentaţiile, reprezentanţii Primăriei au muncit şi sâmbătă şi duminică.

În acest sens, a fost nevoie de un schimb de teren şi de o primă înscriere în carte funciară a unor suprafeţe de teren, în favoarea Primăriei.

Şedinţa nu a fost marcată de schimburi de replici. Liderul grupului PSD, Radu Roca, a avertizat executivul că trebuie să finalizeze această listă de exproprieri până în luna noiembrie, altfel riscă să să piardă finanţarea pentru cele 80 de milioane de lei alocate proiectul prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primarul Kereskenyi Gabor a replicat, arătând că această clarificare a terenurilor putea fi făcută în perioada fostei conduceri, studiul de fezabilitate al podului fiind din anul 2014.

Lista cu terenurile ce urmează să fie expropriate va fi votată după actualizarea din Cartea Funciară.