Hotelul Dacia – Pannonia oferea în urmă cu 100 de ani un “Meniul zilei” mult mai atrăgător şi probabil mult mai gustos decât oferă astăzi toate restaurantele din Satu Mare.
Potrivit unui material publicitar din 1917, expus astăzi la Muzeul Județean de către directorul adjunct Szocs Peter, meniul hotelului Pannonia, cum se numea în vremea respectivă, era unul cu adevărat apetisant.
“Este o carte de meniuri din toamna anului 1917, de exact acum 100 de ani a hotelului Pannonia, devenit Dacia. Într-o zi de octombrie, meniul a fost: şalău cu sos tartar, vrăbioare de mânzat cu garnitură, desert a fost gogoaşă cu gem de piersici şi fructe. Iată, războiul este în toi, dar totuşi în Pannonia puteai să iei “meniul zilei” destul de îmbelşugat”, a spus Szocs Peter.
Între timp, Dacia a ajuns o ruină. Nu mai poţi nici măcar să bei o cafea. Despre meniu, se poate spune doar că probabil nici cele mai sofisticate restaurante din Satu Mare nu oferă un meniu la fel de “ingenios” ca în urmă cu 100 de ani.
Meniul a fost scris în limba maghiară