PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Controale la sânge în Satu Mare! Poliția și inspectorii RAR fac ravagii pe șosele

Controale la sânge! Ieri, 13 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier și Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Satu Mare au acționat pe arterele rutiere din județ aplicând circa 80 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză, neportul centurii de siguranță, lipsa documentelor sau alte abateri săvârșite de conducătorii auto, valoarea acestora depășind 17 500 de lei.

 Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au depistat la primele ore ale dimineții doi conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice având o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, de asemenea au mai reținut un permis de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h în localitate și două pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

O acțiune pe linie rutieră au desfășurat și polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud, împreună cu specialiștii RAR, în cursul zilei de ieri, având ca scop identificarea autovehiculelor cu defecțiuni tehnice.

Astfel, pe lângă sancțiunile contravenționale au reținut 2 certificate de înmatriculare, unul pentru anvelope de alte dimensiuni montate pe autovehicul și zgomot peste pragul fonic admis de lege și unul pentru netranscrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului în 30 de zile.

Sursa – IPJ Satu Mare