PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Gata cu gratuităţile! Tarife duble pentru parcarea în centru

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a decis să elimine toate abonamentele gratuite de parcare acordate până acum şi să dubleze tarifele aplicate pentru folosirea parcărilor din centru.

Astfel, toţi şoferii vor trebui să plătească dacă vor parca atât în centrul oraşului, cât şi în cartiere. Până acum primeau tichete gratuite de parcare consilierii locali, instituţiile publice, mass media şi medicii.  Edilul a arătat că în mandatul trecut s-au acordat peste 1.700 de abonamente gratuite iar în acest an numărul s-a redus la 900, însă de anul viitor toţi vor trebui să plătească.

“Dacă în Oradea se poate încasa din parcări în jur de 1,2 milioane euro, cred că şi la noi s-ar putea conştientiza toţi participanţii la trafic că dacă doresc să aibă un loc de parcare amenajat, trebuie plătit. Vor fi nemulţumiri, sunt mulţi care a fost obişnuiţi cu gratuităţi”, a spus primarul.

Totodată, pentru descurajarea parcărilor pe timp de zi în zona central vor şi dublate tarifele pentru parcare, de 2 la 4 lei/oră.