PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șeful pompierilor, schimbat după intervenția de la sonda din Moftin? Planul Ministerului Afacerilor Interne

Umblă vorba prin târg că ministrul Carmen Daniela Dan nu l-ar mai agrea pe colonelul Dragne în funcția de comandant al pompierilor români. Și nu ar fi singura. Gurile rele spun că nici doctorul Arafat nu și-l mai dorește la comandă pe cel cu ajutorul căruia a reușit absorbția atâtor fonduri europene.

Se aude că, în curând, colonelul Daniel Marian Dragne, cel care a condus forțele de intervenție la Moftinu și cel care și-a asumat întreaga responsabilitate pentru această extrem de dificilă intervenție, va fi debarcat.

Ce le aduce anul 2018 pompierilor români?

Sunt două posibilități: fie recunoștința binemeritată, fie o nouă palmă pe obrazul lor de oameni devotați.

Acești oameni, de la mic la mare, s-au aflat în linia întâi a acestei intervenții deosebit de periculoase. Comandantul lor, colonelul Dragne și echipa sa de specialiști, nu s-au mișcat de la Moftinu din 19 decembrie 2017, nici măcar de sărbători. Chiar dacă echipele de intervenție au mai avut perioade de pauză, schimbându-se între ele, colonelul Dragne a fost omul care a stat zi și noapte la Moftinu, asumându-și toate deciziile luate pe parcursul desfășurării intervenției. Orice greșală ar fi avut un singur responsabil: inspectorul general.

Sursa – agendapompierului.ro