PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un adevărat dezastru. Pagube de 1 milion de euro în fiecare zi la Moftin!

Accidentul de la sonda de gaz din Moftin pare să fi produs şi un adevărat dezastru financiar. Surse apropiate anchetatorilor au declarat, în exclusivitate pentru PortalSM, că paguba produsă în fiecare zi, de pierderea de gaze, a fost estimată la circa un milion de euro în fiecare zi.  Încă nu se cunoaşte o valoare reală, şi probabil nici nu va fi dată publicităţii.

La pierderile de gaze mai trebuie puse pierderile cu sonda, întreaga schelă, plus plata specialiştilor din Canada, care cu siguranţă nu lucrează ieftin.

Având în vedere că incendiul a fost stins după 20 de zile, la o primă estimare se poate spune că pagubele sunt de cel puţin 20 de milioane de euro.

În momentul de faţă compania se concentrează pe aflarea exactă a cauzei incendiului, fiind în discuţii şi cu brokerul de asigurări în vederea primii despăgubirilor.

“În timpul operaţiei de rutină în care se pregătea sonda Moftinu 1001 pentru viitoarea producţie, a avut loc o scăpare neaşteptată de gaze şi prin urmare acestea s-au aprins. Societatea a continuat procesul de reactivare a sondei şi punere în producţie. La momentul incidentului, prevenitorul de erupţie (“BOP”) era în curs de montare la capul sondei. Personalul sondei a fost evacuat şi spaţiul din jurul sondei a fost asigurat şi atât personalul societăţii cât şi cel al contractorului au fost raportate ca fiind în siguranţă şi fără accident”, au precizat oficialii companiei.