PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Român de onoare! Salvatorul Romeo Kulcsar, premiat de o televiziune!

Salvatorul Romeo Kulcsar, cel care și-a donat benevol o parte din ficat pentru a salva o viaţă, a fost premiat în această seară la emisiunea Acces Direct de la Antena 1. El a primit o plachetă şi titlul de “Român de onoare” în semn de recunştinţă faţă de gestul său care a impresionat o ţară întreagă.

El a fost pentru prima dată într-un studio tv, iar în timpul emisiunii a mărturisit că după operaţie a aflat că ar fi verişor îndepărtat cu Anett.

“Mă simt foarte bine, mi-am revenit repede. Nimeni nu merită să sufere în viaţă şi să stea pe spatul de spital. Şi eu dacă eram în locul ei aş fi vrut să primesc. Mi se pare omenesc ce am făcut. Dacă am putut să ajut am ajutat, dacă nu, nu am încurcat. M-am consulatt cu un preot de la bunica mea din sat şi a durat doar câteva ore până m-am hotărât. Familia a aflat după ce mi-am făcut analizele. Familiei nu i-a venit să creadă. Sora mea geamănă a stat pe gânduri, dar apoi m-a încurajat. Pe Anett o cunoşteam din liceu, suntem la 15 kilometri distanţă. Ne-am gândit dacă suntem rude şi am înţeles că suntem verişori îndepărtaţi. Medicii care m-au operat au rămas uimiţi”, a spus Romeo, tânărul care a donat o parte din ficat pentru a o salva pe Anett.

Romeo Kulcsar este din Tănad și este foarte așteptat acasă.