PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Mai mulţi sătmăreni în stradă. Cer unirea cu Republica Moldova!

Mai mulţi sătmăreni au ieşit astăzi, în Piaţa 25 Octombrie, cu pancarte şi drapelul României, pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. Ei s-au mobilizat pe facebook şi au dorit să le transmită moldovenilor un semnal, chiar astăzi când sunt manifestări de amploare la Chişinău.

“În 27 martie se vor sărbători 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Noi ne-am adunat aici în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare pentru a empatiza cu cei care astăzi la Chişinău au organizat o adunare pe aceată temă. Noi aşteptăm mai mulţi sătmăreni să se alăture acestui demers şi credem că e un pas important pentru istoria noastră şi trebuie ca atare să şi sărbătorim”, a spus Radu Creţu, unul dintre participanţi.

“Basarabia e pământ românesc cu siguranţă. Suntem alături de cei care astăzi manifestează la Chişinău. Ne dorim mai mulţi sătmăreni să facă apel la istorie, să facă apel la prezent, să facă apel la viitor, pentru că doar împreună putem avea o Românie mai mare şi mai modernă” , a afirmat Sorin Grosan.

Astăzi s-a strigat “Unire” la Chișinău. Zeci de mii de oameni s-au strâns pentru a marca unificarea Basarabiei cu România, acum 100 de ani. Oamenii din Piața Marii Adunări Naţionale din Chişinău au cerut într-un glas să fie dat jos hotarul de la Prut. Mai mulți lideri politici de la București au ținut discursuri unioniste în fața mulţimii, printre ei fiind şi Traian Băsescu.