PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii maghiari vin la Satu Mare de 15 Martie. Kelemen Hunor: ,,Sărbătoare importantă şi pentru români”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că ziua de 15 martie este o sărbătoare importantă şi că ar trebui depăşită ‘polemica’ pe acest subiect, scrie dcnews. Liderul UDMR a spus că manifestarea centrală din acest an, din 15 martie, va fi la Satu Mare, acolo unde în urmă cu 170 de ani s-a deschis, la 5 zile după izbucnirea Revoluţiei de la 1848, teatrul de la Satu Mare.

,,15 martie este o sărbătoare importantă şi poate să fie o sărbătoare importantă şi pentru români, fiindcă pe 15 martie, indiferent ce spun unii sau alţii, se poate verifica, nu au murit nici maghiari, nici români, nici austrieci, nimeni. Pe 15 martie a fost ziua libertăţii, egalităţii şi a fraternităţii”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că marea manifestare din 15 martie va avea loc la Satu Mare, acolo unde va fi inaugurată și statuia lui István Széchenyi.

“Deci, este o aniversare importantă şi vom inaugura şi statuia lui Istvan Szechenyi, un om politic important şi de aceea mergem acolo”, a precizat Kelemen Hunor, relatează Agerpres.

Sursa – dcnews.ro