PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO SPECTACULOS. Marea defilare a husarilor! Mii de maghiari la Satu Mare

Fanfara și husarii au făcut deliciul publicului, în această după amiază, la sărbătoarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, defilarea reprezentând unul dintre cele mai importante momente ale zilei. 

Marea defilare cu cai ce a avut loc în prezența a mii de oameni a pornit așadar din parcul Eroilor, a continuat pe strada Ștefan cel Mare și s-a încheiat en-fanfare în Piața Libertății, la statuia lui Széchenyi István. Costumele tradiționale, atitudinea fermă a călăreților și prezența fanfarei au completat un tablou de-a dreptul fascinant, aplaudat minute în șir la scenă deschisă. Spectacolul oferit de husari a întregit această sărbătoare așteptată cu ardoare de maghiarii de pretutindeni, transformând centrul Sătmarului într-un adevărat regal de călărie.

Așadar, defilarea s-a dovedit a fi punctul de atracție numărul unu, oamenii apreciind fiecare moment petrecut alături de maeștrii călăreți. Marșul a fost îndelung ovaționat de publicul prezent, husarii și fanfara reușind să se ridice cu succes la înălțimea acestei sărbători.