PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Mobilizare pe Facebook pentru salvarea peştişorilor din Grădina Romei

O sătmăreancă s-a hotărât să salveze soarta peștilor din Grădina Romei, care sunt lăsați să moară pe uscat, după ce lacul a secat. Tânăra cere mobilizarea sătmărenilor pentru salvarea peștișorilor din Grădina Romeni.

Alina Creț a postat un mesaj pe Facebook, în grupul Protecția Animalelor Satu Mare, în care le cere sătmărenilor să nu fie indiferenți cu privire la acest caz.

”Lacul din Grădina Romei a fost secat pentru curățare, dar s-a decis ca toți peștii să fie lăsați să moară pe uscat.
În seara aceasta eu și o colegă am fost să-i vedem. I-am pus pe toți în apă și am lăsat găleata acolo. Ca să trăiască trebuie să ajungă în apă, în Someș. Nu îi pot salva singură, mi-ar lua prea mult timp, de aceea am nevoie de ajutorul vostru. E nevoie de un butoi sau două și câteva persoane ca să le putem căra până lângă Someș. Mâine dimineață la 6.00 se deschide Grădina Romei și am putea începe salvarea lor, altfel odată cu apariția soarelui va seca și puțina apă în care se zbat pentru supraviețuire. Vă rog să nu rămâneți indiferenți!”, este mesajul sătmărencei.

Sute de peștișori au fost găsiți dându-și ultima suflare în lacul amenajat în Grădina Romei. Micuțele animale mor din cauza lipsei de apă din lac, iar sătmărenii care ne-au semnalizat acest lucru s-au arătat de-a dreptul șocați de cele văzute.