PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&LIVE. Grevă la Spitalul Judeţean. Angajaţii, în curtea unităţii

Grevă la Spitalul Judeţean Satu Mare. Angajații au ieșit în curtea instituției și protestează față de modificarea legii salarizării, care a dus la scăderi salariale. Acţiunea este organizată de Federaţia Sanitas la nivel naţional.

“Acţiunile Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” se desfăşoară în cadrul protestului împotriva „creşterilor salariale” care scad veniturile angajaţilor din sănătate, continuând formele de protest desfăşurate până acum. Una dintre revendicările esenţiale ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” o reprezintă eliminarea „sancţiunilor pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale” pe care o constituie includerea în limita de 30% a sporurilor pentru gardă şi a celor pentru activitatea desfăşurată în zilele nelucrătoare, cea eficientă soluţie constituind-o eliminarea acestei limite”, au arătat liderii Sanitas.

Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează în schimb la parametri normali.

Sindicaliştii au programate mâine la Bucureşti întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, iar dacă nu vor ajunge la un consens, pe data de 11 mai va fi grevă generală.

Vom reveni cu detalii.

 

Exit mobile version