PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierii au votat! Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Este oficial! Noua autospecială de ridicat mașini este pregătită să iasă pe străzi. Consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare ce a avut loc astăzi, miercuri, 27 iunie, proiectul de hotărâre privind trecerea autoutilitarei de ridicat mașini în dotarea Administrației Domeniului Public.

Primăria Satu Mare a achiziționat deja un număr de 30 de automate de parcare, care au fost amplasate în mai multe locații din oraș pentru a facilita accesul cetățenilor la biletele de parcare, precum și o autoutilitară de ridicat mașini. După votul de astăzi din Consiliul Local, noua autoutilitară a fost trecută în dotarea Administrației Domeniului Public. Astfel, la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie va începe activitatea de ridicare a mașinilor parcare neregulamentar.

,,Având în vedere faptul că locurile de parcare de pe raza municipiului sunt administrate de către Administrația Domeniului Public Satu Mare, pentru a se putea asigura buna funcționare automatelor de parcare respectiv pentru a se putea asigura mentenanța acestora, se impune transmiterea automatelor de parcare precum și a autoutilitarei în administrare către serviciul public anterior amintit”, se arată în proiectul de hotărâre.

Reamintim că șoferii care vor parca în zone interzise vor avea de plătit, pe lângă amenda de parcare, un tarif de ridicare a autoturismului, în valoare de 300 lei, un tarif de transport auto de 200 lei şi un tarif de depozitare de 50lei/ zi.