PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A împrumutat maşina unei “prietene”, apoi a rămas fără ea. Povestea penală

Situație de-a dreptul uluitoare în care a ajuns sătmăreanul Sergiu L., după un simplu gest de prietenie. Acesta și-a împrumutat mașina unei amice, Filomena C., însă nu a bănuit că un gest minor ar putea avea repercusini uriașe. Imediat după ce a părăsit țara, totul s-a întors împotriva lui.

Totul a început în urmă cu câteva luni. Sergiu L. s-a întors din străinătate pentru a petrece o scurtă perioadă în municipiul Satu Mare. În acest timp, bărbatul, care își achiziționase o mașină de peste hotare, a decis să o înmatriculeze în județul nostru. Înainte însă de înmatricularea propriu-zisă, acesta și-a scos un set de numere roșii pentru a putea circula legal. Cum însă socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, Sergiu L. a trebuit să se întoarcă urgent în străinătate și nu a reușit să încheie toată treaba cu înmatricularea. Înainte însă de a pleca, bărbatul a avut o discuție cu Filomena C. care avea nevoie de mașină exact în acea perioadă. Fără să stea pe gânduri, acesta i-a împrumutat mașina cu gândul că autoturismul nu va sta doar în parcare, iar o faptă bună nu strică niciodată. Însă, de aici a pornit o adevărată cursă contra-cronometru.

După ce s-a reîntors în Satu Mare, Sergiu L. a constatat că Filomena C., prietena căreia i-a împrumutat mașina, l-a lăsat cu buza umflată. Femeia a reușit o combinație de-a dreptul ingenioasă și, totodată, ilegală, înmatriculând autoturismul pe numele ei și făcându-se nevăzută. Adică a reușită să facă un contract de vânzare – cumpărare fals, care până la urmă a fost anulat în instanță, iar “prietena”, amendată penal.

Bărbatul, uluit că a fost înșelat și-a căutat imediat un avocat și a început procedurile legale însă, nici până în ziua de azi nu a obținut vreun rezultat.

,,Am depus de două luni o sentință judecătorească pentru a-mi recupera mașina ce a fost înmatriculată în fals”, a declarat Sergiu.

Cu toate că ,,prietena” Filomena a fost condamnată pentru fapta ei, spune Sergiu, cei de la Înmatriculări nu se grăbesc să radieze autoturismul înmatriculat în fals și care, culmea, se află și astăzi în circulație. ,,Am stat și azi zeci de minute la ghișeu însă nu s-a întâmplat nimic. Avocatul a trimis și o somație. Vreau să-mi recuperez mașina”, a mai spus Sergiu L.