PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Acuzații la adresa polițistului sătmărean Cosmin Andreica: ,,În opinia noastră, nu este legal!”

În scrisoarea deschisă adresată ministrului Carmen Dan, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România îl acuză indirect pe polițistul sătmărean Cosmin Andreica. Sindicaliștii spun că acesta ar beneficia de unele drepturi, într-un mod însă nu foarte legal.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România spune că Andreica ocupă o funcție importantă în cadrul Primăriei Sectorului 4 București și, în același timp, ar beneficia și de unele drepturi financiare de la MAI.

,,Suspendarea de drept din Poliţie (IPJ Satu-Mare), în temeiul Legii nr. 360/2002, a agentului Andreica Cosmin Dorel, pentru activităţi sindicale; în prezent, acesta este director general adjunct administrativ la o structură din cadrul Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, situaţie de natură să genereze suspiciuni şi confuzie cu privire la instituţia juridică a supendării poliţistului, dat fiind faptul că, în situaţia dată, conform legii, el este salariat al unei Administraţii locale, dar beneficiază şi de unele drepturi financiare de la MAI, ceea ce, în opinia noastră, nu este legal”, se arată în scrisoarea semnată de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.