PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO&FOTO. Tată și fiu, cu Dacia spre capătul lumii! 17 țări și 27.000 km

Doi sătmăreni, tată și fiu, au pornit în călătoria vieții lor, în această dimineață. Bertici Attila și Bertici Norbert vor explora tărâmul înghețat al Rusiei – Siberia (Vladivostok). Traseul configurat trece prin 17 țări și însumează nu mai puțin de 27.000 de kilometri.

Bertici Attila și Bertici Norbert au pornit, așadar, în această dimineață la drum și se vor întoarce acasă, la Satu Mare, la sfârșitul anului. Expediția presupune și anumite riscuri, însă cei doi au pornit la drum optimiști.

,,O expediție pe care o planificăm de circa doi ani. Traseul configurat trece prin 17 țări. Parcurgem 27000 de kilometri în 45 de zile cu o mașină mică (autoturism), foarte puțin modificată. […] Vom parcurge 700 km pe granița cu Afganistan. Și acum sunt tensiuni interetnice. Sperăm că nu o să avem probleme”, au declarat cei doi aventurieri.

Primarul Kereskenyi Gabor le-a înmânat celor doi un steag cu stema municipiului Satu Mare şi le-a spus că aşteaptă fotografii din Vladivostok.

“Am tot respectul, toată stima pentru această misiune deloc uşoară. Va fi totuşi o excursie frumoasă, interesantă, dar totodată cred că şi periculoasă. Vă aşteptăm acasă teferi şi nevătămaţi. Când ajungeţi la Vladivostok să ne trimiteţi câteva poze, să ştim că totul este în regulă”, a spus primarul.

Una dintre firmele care au sponsorizat este Gemelli. În acest sens, au trimis o pizza în Vladivostok, către Boris Vladimir. Bineînţeles că persoana respectivă nu există, ci este un joc de cuvinte între Borin Elţîn şi Vladimir Putin.