PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mesajul ministrului Gabriel Leş: 1 Decembrie – Ziua de suflet a tuturor românilor

Mesajul ministrului Apărării Naţionale, senatorul sătmărean Gabriel Leş, cu ocazia Centenarului Marii Uniri:

“Celebrăm astăzi, împreună, 1 Decembrie – Ziua de suflet a tuturor românilor, un veac de la înfăptuirea Marii Uniri, un secol de libertate şi de unitate a poporului nostru în spaţiul european.

La 100 de ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, prin care se consfințea unirea Transilvaniei cu România, putem afirma că procesul de înfăptuire a Marii Uniri din anul 1918 a fost şi va rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei românești, măreția ei constând în faptul că desăvârșirea unității naționale a fost fapta istorică a întregii națiuni române.

România Întregită a cuprins între granițele ei cetățenii români din Vechiul Regat, Transilvania, Basarabia şi Bucovina.

Toți cei care, sub jurământ de credinţă, au ales destinul de a fi permanent în slujba ţării, fie militari activi, în rezervă sau în retragere, ştiu că istoria României s-a scris cu multe sacrificii, iar fiecare palmă de pământ a Patriei a fost apărată cu credinţă, onoare şi demnitate de către Armata Română.

Felicitări şi succes în activitate întregului personal al Armatei, familiilor care-l sprijină permanent, precum şi veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, tuturor românilor.

Dumnezeu să binecuvânteze poporul român, Armata României şi să mângâie sufletele eroilor neamului nostru!”