PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

RETROSPECTIVĂ. Crimele care au șocat Satu Mare în 2018

Crime oribile au îngrozit Sătmarul și în 2018. Seria neagră a faptelor comise cu violență au șocat și speriat o întreagă comunitate.

O barmaniță a fost ucisă cu sânge rece de un client, un minor a violat și omorât o bătrână, iar un bărbat a intrat peste doi sătmăreni în apartament și le-a tăiat gâtul. Un alt bărbat, supărat fiind pe vecinul său, l-a ucis și decapitat, iar o femeie și-a ucis concubinul în noaptea de Crăciun.

Barmaniță ucisă cu bestialitate

O barmană de la localul Casablanca, de lângă Gara din Satu Mare, a fost ucisă la începutul lunii martie de către un bărbat de aproximativ 40 de ani. Autorul a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară. Mai multe persoane au fost audiate ca martori, însă, în cele din urmă, procurorii au stabilit că ucigașul a acționat singur, neexistând complici.

Fiind un amator al jocurilor de noroc, criminalul ar fi rămas falit, iar ,,foamea” de câțiva lei l-a împins în cele din urmă să acționeze în cel mai brutal mod posibil. Se pare că totul a început ca un jaf rapid pentru banii aflați în casa de marcat, însă totul a degenerat iar bărbatul și-a pierdut cumpătul și s-a năpustit violent asupra barmaniței. Mai mult decât atât, planul acestui jaf ar fi pornit de la un eveniment petrecut cu o seară înaintea crimei. Criminalul ar fi pierdut cu o seară înainte bani la jocurile de noroc și a decis să se întoarcă pentru a-și ,,recupera investiția”.

Barmana ucisă cu bestialitate avea 43 de ani. Nicoleta era destul de cunoscută în municipiul Satu Mare, soţul ei, decedat de câţiva ani, lucrând la Primărie. Ei aveau o fată, care acum a rămas fără ambii părinţi. Criminalul barmanei a fost reținut de polițiștii de frontieră din cadrul PTF Urziceni pe sensul de ieșire din țară.

Minorul ucigaș

O femeie în vârstă de 95 de ani a fost găsită moartă în propria casă, după ce a fost violată și ucisă de către un minor în vârstă de 17 ani. Descoperirea cadavrului a avut loc în comuna Săcășeni, în dimineața zilei de marți, 10 iulie. Cei ce au găsit-o pe femeie sunt vecinii acesteia, tot ei fiind cei ce au sunat la 112, solicitând ajutorul polițiștilor.

Procurorul Marius Iancu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a declarat pentru PortalSM că suspectul este localnic, urmând să împlinească 18 ani. Minorul a fost ridicat de polițiști și prezentat în fața instanței.

Sătmăreni cu gâtul tăiat

Două persoane au fost găsite decedat în seara zilei de 30 octombrie, în apartamentul lor situat într-un bloc din cartierul Micro 15.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, cu probleme de handicap, probleme psihice şi imobilizat la pat, şi tatăl acestuia, de 74 de ani. Corpurile lor au fost găsite pe podea, cu gâtul tăiat iar locuinţa răvăşită.

Bărbat decapitat

Un bărbat din Orașu Nou și-a omorât vecinul, după ce au băut împreună. Crima a avut loc în cursul zilei de 26 noiembrie, în Orașu Nou Vii, județul Satu Mare, motivul fiind o ceartă între cei doi.

Potrivit procurorilor sătmăreni, bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, i-a aplicat vecinului său, în vârstă de 84 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul, lucru care a provocat decesul victimei. Ulterior, acesta a decapitat cadavrul. Bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost reținut de polițiști.

Crimă în noaptea de Crăciun

Sătmăreanca Simona D. și-a ucis concubinul în noaptea de Crăciun și a fost trimisă după gratii de judecătorii Tribunalului Satu Mare.

Crima a avut loc pe fondul geloziei femeii, ce și-a ucis concubinul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, lovindu-l puternic în cap.

Judecătorul de drepturi și liberăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea acesteia pentru următoarele 30 de zile.