PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zi decisivă pentru Mani Gyenes. Startul la Dakar, sub semnul întrebării

Startul la Raliul Dakar este sub semnul întrebării pentru Emanuel Gyenes, asta după ce riderul sătmărean nu s-a recuperat în totalitate după accidentarea suferită la brațul drept.

Mani a ajuns deja în capitala peruană Lima, locul unde se va desfășura această ediție a Raliului Dakar, însă riderul a declarat că doar în cursul zilei de astăzi va putea oferi un răspuns clar în ceea ce privește participarea sa la cursă.

,,M-am plimbat cu motocicleta prin Lima ca să văd cum mi se comportă brațul și dacă pot să merg bine cu motocicleta. După accidentare nu am mai stat pe motocicletă, iar ieri a fost prima plimbare și trebuie să recunosc că m-am simțit de parcă m-am urcat pentru prima dată pe motocicletă. Am mers aproximativ 50 de kilometri pe nisip și am căutat și câteva dune mai ușoare”, a declarat Mani Gyenes.

Riderul sătmărean a declarat că în cursul zilei de astăzi, vineri, 4 ianuarie, va știi cu exactitate dacă va participa la acest raliu.

,,Am reușit să merg cu motocicleta, însă în continuare mă doare brațul și trebuie să fiu foarte atent să frânez din timp pentru că nu pot să ridic motocicleta pentru a evita un obstacol în ultimul moment. Vineri voi decide ce voi face, dacă voi porni în cursă sau nu”, a mai spus riderul sătmărean.

Startul concursului se va da în data de 6 ianuarie 2019, din capitala peruană Lima.