PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Protest restrâns în centrul municipiului Satu Mare

Sătmărenii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta față de Ordonanța de Urgență a Guvernului 7 (OUG 7), care modifică legile justiției. Dacă duminica trecută oamenii au ieșit în număr mare în centrul municipiului Satu Mare, de data aceasta a fost vorba despre un protest restrâns.

Nu mai mult de 15 persoane au protestat în această seară, duminică, 3 martie, în centrul Sătmarului. Oamenii s-au adunat la ora 18.00 în Pasajul Corneliu Coposu, însă după aproximativ o jumătate de oră au plecat spre casele lor.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, de către cei de la Sătmarul Civic: ,,Cerem abrogarea odioasei Ordonanțe 7/2019 care instaurează altfel dictatura prin controlul politic al justitiei. Sprijinim justiția independentă și verticală! Pietonalul Coposu, de unde vom incepe plimbarea civică. Împreună apărăm democrația”.

În Capitală a fost anunțat un marș de protest, iar potrivit organizatorilor protestele vor continua „până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați”.