PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Concluziile polițiștilor în cazul accidentului de la Apa

Polițiștii sătmăreni au dat publicității primele concluzii în urma accidentului petrecut ieri după-amiază în județul Satu Mare, între localitățile Apa și Iojib.

Ce spune Poliția:

Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați la data de 12 mai a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că între localitățile Apa și Iojib a avut loc un accident rutier. Astfel, în urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, a condus un autoturism pe DN 1C, având direcția de deplasare dinspre localitatea Apa spre localitatea Iojib, având alte preocupări în timpul mersului, a părăsit partea carosabilă, după care s-a oprit cu autoturismul susmenționat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii vătămare corporală din culpă.

Ce spun pompierii:

Apelul la numărul 112 efectuat de către un participant la trafic,în jurul orei 13:30, menționa faptul ca un autoturism a parasit partea carosabilă și a ajuns într-un șanț, la intrarea în localitatea Apa. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM.

Salvatorii au fost nevoiți sa taie caroseria mașinii pentru a extrage șoferul, aflat în stare de conștientă, și pe ceilalți ocupanți – doi căței – găsiți puțin agitați, dar nerăniți. Șoferului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, fiind apoi transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare, iar pentru preluarea cațeilor s-a luat legătura cu aparținătorii victimei.