PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Om de afaceri condamnat la închisoare cu executare, după un tun

Michael Mureşan/ Vocea Transilvaniei

Afaceristul sătmărean Michael Mureșan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Sentința a fost data în cursul zilei de astăzi.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat vineri, 21 iunie, pe Michael Mureșan la trei ani cu executare pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Omul de afaceri a fost condamnat în dosarul despăgubirilor în valoare de 5,2 milioane de euro primite de la statul român.

Condamnați au mai fost, în același dosar, Nicu Ciupac și Daniel Bran. Primul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, iar al doilea ,,a scăpat” cu o condamnare de 2 ani, dar cu suspendare.

,,Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Mureșan Michael pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, prevăzută de art. 6 ind. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal, de la 2 ani închisoare la 3 ani închisoare. În baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b Cod penal din 1969 contopește pedepsele de 3 ani închisoare, 2 ani închisoare și 6 luni închisoare aplicate inculpatului Mureşan Michael, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, în regim de detenție”, se arată în soluția Înaltei Curți.