Ziua Armatei Române a fost sărbătorită astăzi, în avans, la Negrești-Oaș, la Obeliscul dedicat Eroilor Neamului din parcul central, printr-un Te Deum, depuneri de coroane de flori şi un scurt moment artistic.
Manifestările au început cu intonarea Imnului Național al României, moment urmat de un Te Deum în memoria eroilor Armatei Române, oficiat de protopopul ortodox de Oaş, Marcel Malanca, şi protopopul greco-catolic, Iacob Feier, alături de alți preoți din oraș. În continuare, directorul Casei Orășenești de Cultură, Anca Volsik, a prezentat un mesaj în cinstea Armatei Române. Au fost depuse, apoi, coroane de flori din partea Primăriei şi Consiliului Local Negreşti-Oaş, a structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor de învăţământ din oraş.
La eveniment au participat primarul Aurelia Fedorca și viceprimarul Constantin Fanea, consilieri locali, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, învăţământ, sănătate, justiţie din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și mulți copii și elevi din oraș. La finalul manifestărilor, elevii din Negreşti-Oaş au prezentat un atractiv moment artististic.
„Mulțumim elevilor din Grupul vocal Antares al Şcolii Gimnaziale nr. 1 – prof. coordonator Luciana Denghel, Gianinei Ciorbă; Denisei Batin de la Liceul Teoretic, Grupului vocal Viva Vox al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 – prof. coordonator Luciana Denghel, Aureliei Hotcă – Liceul Teoretic, lui Gigi Finta – Liceul Teoretic, Grupului vocal al clasei a X-a – Liceul Teoretic, Lăcrimioarei Mihoc – Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron – poezia Bătalia s-a sfârșit de Zaharia Stancu, Grupului vocal – Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron – coordonator Feher Ioan, Vivianei Matiș și nu în ultimul rând solistei noastre Maria Tripon pentru momentele oferite”, este este mesajul organizatorilor.
Manifestările au fost organizate de Casa Orășenească de Cultură, Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș. România sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei, ultimul teritoriu ocupat.