Scriitorul Felician Pop și-a lansat astăzi o nouă carte. Cartea este, de fapt, teza sa de doctorat în formulă simplificată și abordează imaginea românilor în operele scriitorilor maghiari.
Lucrarea reprezintă primul demers imagologic de acest gen din literatura română, iar subiectul acestei cărți este extrem de incitant.
Felician Pop a subliniat faptul că lucrarea este una originală 100%. Nu a găsit surse de inspirațite, deoarece nimeni a mai făcut o astfel de lucrare până acum. Pentru scrierea cărții, a avut nevoie de șapte ani, timp în care a citit foarte multe opere maghiare, dar și puncte de vedere ale maghiarilor despre români, și invers.
În cadrul evenimentului au avut loc momente artistice – dansuri maghiare și dansuri românești – susținute de către: Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂREN”, Szatmár Megyei „Szamoshát Néptáncegyüttes”, dar și un moment de muzică folk, susținut de Adrian Lupescu.
În cadrul evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo, managerul instituției organizatoare; Felician Pop, autorul cărții; omul de cultură Kereskényi Sándor, Teodor Curpaș, Loredana Știrbu și Elek György.
Lansarea de carte a avut loc, astăzi, la Casa Meșteșugarilor, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf și Asociația Scriitorilor de Nord- Vest.