PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Cuplu din Satu Mare, expediție în Siberia! Aventură în cel mai rece oraș din lume

După ce în toamna anului 2018 a pornit într-o aventură în Siberia, reușind să parcurgă aproape 30.000 de kilometri în 40 de zile, ajungând în 16 țări, familia Bertici se pregătește de o nouă provocare. Dacă anul trecut Attila și fiul său Norbert au parcurs Satu Mare – Vladivostok, de data aceasta, capul familiei Bertici va porni într-o nouă aventură alături de soția sa, Kinga.

Attila și Kinga Bertici, încep pe 12 decembrie o expediție cu destinația Oimiakon, satul siberian considerat ca fiind polul mondial al frigului. În total vor să parcurgă 25.000 de km în 40-50 de zile, iar cea mai periculoasă zonă este un drum dus-întors de 2.000 km unde nu există semnal la telefon, sunt doar câteva așezări, iar temperaturile vor atinge și -50 de grade. Expediția de anul trecut a fost cu un Logan din 2005 care le-a făcut ceva probleme, însă cea de acum, mult mai complicată, va fi cu un Duster nou, diesel.

Expediția va avea 25.000 km și va dura 40-50 de zile. Traseul este Satu Mare – Lvov – Kiev – Cernobâl (Ucraina) – Togliatti – Samara – Ufa (Rusia) – Astana – Pavlodar (Kazahstan) – Novosibirsk – Krasnoiarsk – Irkuțk – Ulan Ude – Iakuțk – Oimiakon – Iakuțk – Novosibirsk – Ekaterinburg – Perm – Iaroslav – Moscova – Vilnius – Varșovia – Satu Mare.

Oimiakon este polul mondial al frigului, cu temperaturi care au scăzut și sub -70 de grade C. Recordul oficial de -68 de grade este din 1933, iar în 1926 s-au înregistrat -71 de grade. În ianuarie, la Oimiakon temperatura medie este de -47 și în cele mai reci zile minima scade sub -60 și maxima nu trece de -55.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook!