PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A condus Garda Forestieră, deși a luat 4 la examen. Demisă abia după doi ani

Garda Forestieră Oradea are o nouă conducere, după ce sătmăreanca Maria Antal, inspectorul şef care a fost menţinut în funcţie ani la rând prin prelungirea din pix a delegării ei, deşi picase concursul anume organizat, a fost demisă.

Anunţul a fost făcut marţi de Prefectura Bihor. “Începând cu data de 13 ianuarie 2020 au fost delegate atribuţiile ce revin potrivit legii funcţiei publice de conducere de inspector-şef al Gărzii Forestiere Oradea, domnului Remus Florin Moţiu, pentru o perioadă de maximum 6 luni”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Maria Antal a fost numită la şefia Gărzii Forestiere Oradea în 2015, după ce anterior condusese Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Satu Mare. În 2017, BIHOREANUL a arătat că femeia nu-şi merită funcţia, pentru că picase cu brio primul concurs anume organizat, obţinând abia 40 de puncte din totalul de 100.

Totuşi, Antal a fost numită în continuare la conducerea Gărzii, prin delegări semnate de Ministerul Mediului, care nu a mai organizat niciun concurs. Situaţie jenantă care s-a încheiat abia acum, în 2020.

Sursa: Bihoreanul