PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Povestea incredibilă a sătmăreanului Gheorghe Horotan. Unul dintre cei mai buni circari ai României!

Jurnaliștii de la Libertatea au prezentat într-un amplu material povestea incredibilă a lui Gheorghe Horotan, unul dintre cei mai buni circari din România. Bărbatul este din județul Satu Mare, iar povestea lui de viață este impresionantă.

La vârsta de 27 de ani a suferit în Polonia un accident teribil: compresarea măduvei spinării şi deplasarea coloanei cervicale. A fost operat de urgență și n-a mai primit șanse de viață. Și-a revenit după ani de muncă și s-a angajat şofer pe microbuz, apoi timp de doi ani a fost taximetrist în București. Acum, ajuns la 75 de ani, își trăiește bătrânețea în scaunul cu rotile, în cartierul Militari, dar povestea sa de viață e una incredibilă, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Pe nea Gheorghe îl cunoaște toată lumea din cartier. Locuiește în Militari, în sectorul 6. Chiar dacă pare un om obișnuit atunci când îl vezi, povestea din spate e una impresionantă! A luat mii de medicamente și a făcut multe ore de recuperare. Acum iese foarte rar din casă, dar atunci când o face, mai are puterea să zâmbească în discuțiile cu vecini de la bloc. Se deplasează greu, în scaunul cu rotile, ajutat de cei din familie. Gheorghe Horotan are 75 de ani și spune despre el că „în tinerețe am fost unul dintre cei mai mari circari pe care i-a avut România”.

„Copilăria mi-am trăit-o acolo unde se pune harta României în cui, la Satu Mare. Eram înnebunit de gimnastică, aşa că m-am apucat să stau pe bârnă, să sar la cal, să mă joc pe sol. Nu stăteam locului. În 1958 călcam pentru prima dată în sala de sport. Am făcut parte din lotul naţional de tineret. A fost superb! Dar, în gimnastică pe la 25 de ani eşti considerat un bătrânel. M-am lăsat și am decis să plec să-mi caut de muncă. Am muncit ce-am muncit și mi-a venit o idee„, povesteşte.

Povestea completă, pe Libertatea ——-> Triplu salt mortal spre viață! Povestea incredibilă a lui Gheorghe Horotan, unul dintre cei mai buni circari din România

Foto: Libertatea