PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Raliul Dakar: Etapa a opta, anulată după ce un motociclist a murit în timpul cursei. Ce spune Mani Gyenes

Raliul Dakar: Etapa a opta, anulată după ce un motociclist a murit în timpul cursei. Organizatorii Raliului Dakar au anunţat că etapa a opta a competiţiei, programată luni, a fost amânată pentru categoriile moto şi quad, ca urmare a decesului lui Paulo Goncalves. Emanuel Gyenes a ținut să transmită un mesaj, în urma acestei tragedii.

Motociclistul portughez Paulo Goncalves, în vârstă de 40 de ani, a decedat duminică în timpul etapei a 7-a a Raliului, după ce a fost victima unei căzături. Pilotul era inconştient şi în stop cardiorespirator la sosirea echipei medicale trimise la faţa locului. După o încercare de reanimare, Goncalves a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost constatat decesul său, au indicat organizatorii într-un comunicat.

,,La km 270 am văzut un motociclist de la Hero căzut. Erau deja la sol elicopterele, i-am văzut și motocicleta lui Toby Price. Eu mi-am continuat drumul și la finish am aflat despre ce pilot era vorba și ce s-a întâmplat exact. Paulo Goncalves era un pilot talentat, cu foarte multă experiență. A terminat un Dakar și pe locul doi. Îmi pare foarte rău”, a spus Mani Gyenes.

Goncalves, care a încheiat pe locul 2 ediţia din 2015 şi disputa al treisprezecelea său Dakar, a căzut la kilometrul 276 al specialei. Portughezul a participat prima oară la Raliul Dakar în 2006, iar de patru ori a încheiat în top 10.

Mani Gyenes, în top după 7 etape

După șapte etape disputate la ediția din acest an a Raliului Dakar, Emanuel Gyenes, este pe locul doi la clasa Original și pe locul 31 în clasamentul general, la clasa moto. Sătmăreanul a declarat că etapa a șaptea a reprezentat o adevărată provocare.

,,Etapa 7 Riyadh – Wadi -Al -Dawasir 741 de km în total și 546 km de probă specială, cea mai lungă probă specială din această ediție. O zi în care am mers cu o medie de peste 100 de km/h, motocicleta nu a mers mai mult de 160 -170 de km/h în nisip, dar am făcut un timp bun”, a declarat Mani.

Primul raliu găzduit de Arabia Saudită a debutat sâmbătă, 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah, și a continuat cu prima probă specială din 5 ianuarie. Sunt programate 12 etape, iar câștigătorii vor fi desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce au parcurs în total 7.856 de kilometri.

Emanuel Gyenes concurează în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar, purtând pe motocicletă însemnele „Legend” – această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.