PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. „Trafic” de drojdie în județul Satu Mare! Pachete vândute la suprapreț

„Trafic” de drojdie în județul Satu Mare! O cititoare PortalSM ne-a semnalat faptul că pe un grup de Facebook din județul Satu Mare se vând pachete de drojdie la suprapreț.

Este vorba despre o persoană ce vinde drojdie la 5 lei bucata mică, iar la 20 lei bucata mare, prețuri ce, în mod normal, într-un magazin alimentar ar fi mult mai mici. Sătmărenii sunt nemulțumiți de astfel de atitudini, însă cei ce nu mai găsesc în magazine nu au de ales, și cumpără online, de la „bișnițari”.

Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piaţa româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie şi până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) şi în România.

O fabrică a livrat 2 milioane de pachete de drojdie într-o singură săptămână, triplu faţă de o perioadă normală. Cantitatea este suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini.

Producătorul de drojdie proaspătă şi uscată Pakmaya a livrat către magazinele din toată ţara 1 milion de pachete de drojdie (uscată şi proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat. În mod normal, fabrica de drojdie Pakmaya, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel naţional, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje, potrivit Adevărul.