PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Igiena mâinilor, promovată printr-un videoclip la Spitalul Județean Satu Mare

Igiena mâinilor, promovată printr-un videoclip la Spitalul Județean Satu Mare. Ziua Mondială a igienei mâinilor este marcată anual, la data de 5 mai. În perioada pandemiei COVID-19, campania din acest an Mâinile curate salvează vieți este destinată instituțiilor medicale.

Mesajul principal – Îngrijirile medicale curate sunt în mâinile voastre – este orientat către cei care îngrijesc bolnavii, recomandându-le acestora să se spele pe mâini la momentul potrivit și în mod corect, astfel asigurându-le pacienților siguranță.

Chiar dacă în centrul atenției sunt cadrele medicale, în vederea asigurării unor îngrijiri medicale curate, comunitatea trebuie să conștientizeze același mesaj.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a derulat în anii anteriori campanii de promovare la nivelul unității spitalicești, dar și în rândul comunității mobilizând la aceste activități sute de persoane.

Campania se desfășoară online anul acesta, și este realizată de către Compartimentul de Prevenire a Afecțiunilor Asociate Actului Medical printr-un filmuleț privind igiena mâinilor. Filmulețul este promovat pe rețelele de socializare cu hashtagurile #handhygiene, #infectionprevention, #SJUSM