PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

20 de ani de la moartea călugărului Mihai de la Prilog. Sătmăreanul ce a vindecat 1 milion de români

Astăzi s-au împlinit 20 de ani de la moartea călugărului Mihai Neamțu de la Prilog, sătmăreanul ce a vindecat un milion de români. Astfel, la două decenii de la trecerea fratelui Mihai la Domnul, în Catedrala Blajului, a avut loc o slujbă de pomenire.

Astăzi, 23 iunie 2020, la douăzeci de ani de la trecea la Domnul a călugărului vindecător Mihai Neamțu de la Prilog, PS Cristian Crișan, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat prima sfântă liturghie în calitate de episcop, încredințându-i lui Dumnezeu bunul mers al Cauzei de beatificare.

Sătmăreanul ce a vindecat 1 milion de români

Călugărul Mihai Neamțu și-a dedicat întreaga viață oamenilor și lui Dumnezeu. A suferit prigoana comunistă, a fost izgonit de la Mănăstirea Bixadului. Dar asta nu l-a descurajat. A început să umble din sat în sat, vindecând oamenii cu ceaiuri din plante, îndemnându-i totodată pe aceștia să se apropie de latura divină din ei, de Dumnezeu.

Astfel, după ce mulți s-au vindecat, vestea i s-a dus în toată România. Așa au ajuns să vină zilnic în județul Satu Mare, la Prilog, sute de oameni din întreaga țară. Toți căutau vindecare la Unchiul Mihai, iar el le-o oferea tuturor. Nu lăsa pe nimeni pe dinafară, fiecare apuca cumva să stea de vorbă cu el. Și niciodată nu le accepta bani celor vindecați. O făcea numai din dragoste față de oameni.

Mihai Neamțu s-a născut pe data de 13 octombrie 1924 la Prilog în județul Satu Mare. După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza problemelor de sănătate, tânărul Mihai Neamțu revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a însuflețit o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind în permanență urmărit de serviciile de Securitate. Casa fratelui Mihai a devenit astfel reazăm pentru mulți nevoiași, care îl cercetau pe călugărul de la Prilog spre a primi povețe și alinare în nevoile lor trupești și sufletești.

Exit mobile version