PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mămicile cer demiterea inspectorului școlar adjunct: ,,Nu reprezintă interesele copiilor”

Mămicile copiilor cu cerințe educaționale speciale din Satu Mare cer demiterea inspectorului școlar general adjunct Delia Gavra care, spun mămicile, a alocat toate locurile disponibile la liceu doar copiilor de etnie rromă. ,,Este discriminare pe față”, spune Edita Enciu, președinta Asociației Castelul Erhard.

,,În mod public cerem demiterea sau demisia d-nei Inspector adjunct Delia Gavra!!! Dânsa este “ȘEFA” Comisiei de admitere în liceu din acest an! Dumneaei, DELIA GAVRA este cea care a alocat TOATE locurile disponibile DOAR copiilor de etnie rromă! D-na Inspector adjunct DELIA GAVRA este RESPONSABILĂ pentru TOATĂ această DISCRIMINARE PE FAȚĂ! Îi cerem în mod PUBLIC DEMISIA! Cerem în mod public conducerii I.S.J. Satu Mare, ca măcar acum în ultimul ceas, să demită acest personaj negativ din ISJ SATU MARE și REMEDIEREA URGENTĂ A SITUAȚIEI CREATE DE ACEASTĂ PERSOANA INDOLENTĂ și INCAPABILĂ!!!! Ea nu a reprezentat și NU reprezintă interesele copiilor! Ea nu nu a ridicat nici un deget pentru copiii cu CES! Delia Gavra a refuzat în mod voit să pună mâna pe telefon și să ceară lămuriri de la șefii din MEC! Semnat, mamele acestor copii cărora, în mod voit și pe față, vrea să le facă cu tot dinadinsul rău!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Castelul Erhard.

În centrul imaginii, Delia Gavra, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Satu Mare

Mămicile sunt pregătite să protesteze în fața Inspectoratului Școlar Județean, după ce instituția a ales să ignore nevoile elevilor cu cerințe educaționale speciale.

,,Imaginați-vă o gașcă de 10 ori mai mare decât vedeți acum, înmulțiți 27 de copii cu minim alte 10 persoane în spatele muncii uriașe și a reușitei lor…Uniți suntem o forță! Viitorul copiilor noștri depinde de noi!!! Vrem un loc în liceu pentru fiecare copil cu CES din România care dorește să învețe!!! Jos discriminarea!!!”, spune președinta Asociației Castelul Erhard.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a fost reclamat pentru discriminare.

,,Așadar am sesizat C.N.C.D (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) legat de faptul că I.S.J. Satu Mare încalcă cu bună știință Ordinul M.E.C Nr 4532 din data de 15.06.2020, prin nepublicarea în termen a listei cu locurile din licee alocate tinerilor cu C.E.S! Asociația Castelul Erhard a depus sesizări legate de aceste aspecte la: M.E.C ( Ministerul Educației și Cercetării), Prefectura județului Satu Mare și C.N.C.D (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării)”, a anunțat Edita Enciu.

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează, la admiterea la liceu 2020, locuri distincte pentru elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) din școlile de masă și școlile speciale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Astfel, prin acest ordin, spun specialiștii, profesorii care au adaptat programa pentru acești copii își vor vedea acum efortul răsplătit. Doar că între timp, la Satu Mare, Inspectoratul Școlar se face că plouă.