PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Noile mașini ale Poliției Române au ieșit pe stradă. Inscripționate ca în Germania

Noile autospeciale de poliție, cu inscripționări asemănătoare cu cele din Germania, au început să iasă pe stradă, la polițiile din țară, informează profit.ro. Inspectoratul de Poliție Județean Argeș este printre primele subunități de poliție din țară care au primit noile mașini Dacia.

După cum anunță polițiștii, toate mașinile au dotări speciale: sisteme acustice și vizuale de avertizare, alte dispozitive pentru îndeplinirea misiunilor și sunt colantate după noua grafică. Ministerul Afacerilor Interne plătește în total 100 de milioane de euro (483 de milioane de lei) pentru cele 6.744 de automobile contractate de la Dacia la Mioveni, dar și două exemplare Dokker produse în Maroc. În total sunt 3.360 berline Logan și 3.382 SUV-uri Duster, care vor fi livrate treptat de compania deținută de Renault Group.

Noile mașini de poliție cu inscripționare verde-albastră au fost anunțate de ministrul de Interne Marcel Vela încă de acum o lună, când a vizitat uzina Dacia de la Mioveni. „Dorința noastră este de a proteja angajații Ministerului Afacerilor Interne în timpul misiunilor și de avea în dotare autovehicule noi și performante produse în România, pentru toate intervențiile noastre”, spunea atunci ministrul Vela.

De asemenea, ministrul Marcel Vela a spus că vrea să reîmprospăteze imaginea Poliției Române, pe care dorește să o transforme în Poliția Națională.