PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Cea mai înaltă cruce din județul Satu Mare, ridicată de un preot. Din dragoste pentru Țara Codrului

O cruce uriașă, cea mai înaltă din județul Satu Mare, a fost ridicată în satul Cuța din comuna Socond, de preotul ortodox Gabriel Chereji din cadrul Parohiei Cuța. ,,A fost un proiect pe care l-am realizat din dragoste pentru Țara Codrului”, spune preotul Gabriel Chereji.

Crucea are 15 metri lungime, 1,4 metri lățime și a fost amplasată, spune preotul Gabriel Chereji, în locul unde acum 402 ani a fost o istorică vatră monahală.

,,Cu ajutorul lui Dumnezeu am amplasat la Cuța, pe dealul mănăstirii,cea mai înaltă CRUCE din județul Satu Mare, unde acum 402 ani a fost o istorică vatră monahală. A fost un proiect și un vis personal pe care l-am realizat din dragoste pentru Țara Codrului, ca această cruce să lumineze peste toate satele codrenești. Momentul amplasării crucii a fost printre cele mai emoționante din viața mea, până la lacrimi, având în vedere că îmi doream să fac un monument creștinesc al județului Satu Mare. Mulțumesc lui Dumnezeu”, a declarat Gabriel Chereji.

Preotul a fost felicitat de Nicolae Cornea, director al școlii din Socond și candidat pentru Primăria Socond.

,,Nu am cuvinte pentru ceea ce poate face un om, cu atât mai mult cu cât acesta este și preot. Un adevărat luptător al dreptei credințe și un iubitor de țară și neam. Domnule părinte Chereji Gabriel, te felicit și îți doresc multă, multă putere de muncă. Trebuie să menționez că alături de el se află un alt sfetnic bun și harnic, prim curatorul, domnul Andreica Ioan. De lăudat sunt și cântărețul, Domuța Romulus precum și sfătul Fechete Marin. Încă o dată vă felicit pe toți pentru dăruire”, este mesajul transmis de Nicolae Cornea.