PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskényi Gábor: ,,Programul de dezvoltare a orașului se construiește pe trei piloni puternici’’

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, candidat al UDMR pentru un nou mandat, și-a prezentat planul pentru dezvoltarea orașului: ,,În următorii 4 ani ne propunem să creștem proiectele pe care le-am început”, spune primarul în funcție, precizând totodată că are pregătite noi proiecte.

,,Satu Mare trăiește cea mai intensă perioadă de dezvoltare, multe probleme s-au rezolvat printr-o bună administrare a municipiului, asigurată de echipa UDMR. Am pus orașul în mișcare: investițiile publice și private au adus un suflu nou, Satu Mare capătă o nouă înfățișare de la o zi la alta. Am recuperat o mare parte din restanțele pe care orașul le avea, comparativ cu orașele învecinate: Satu Mare se dezvoltă și este din ce în ce mai atractiv.

Program de dezvoltare a orașului 2020-2024

Perioada 2016-2020 a fost un mandat de recuperare a timpului pierdut în perioada 2012-2016 și de creare a unor proiecte noi care să ducă la o dezvoltare a orașului. În următorii 4 ani ne propunem să creștem proiectele pe care le-am început, să le vedem în faza de construcție, astfel încât orașul să cunoască cu adevărat o dezvoltare  spectaculoasă. Planul de dezvoltare al orașului se construiește pe trei piloni puternici:

  1. Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. În următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 euro provin din fonduri europene.

II. PORNIM INVESTIȚII MARI, fără de care un oraș modern nu poate lipsi:

  1. Sala Polivalentă: construim o sală polivalentă la nivel european, potrivită pentru evenimente sportive, concerte, expozitii, conferințe.
  2. Bazin educativ de înot, semi-olimpic, pentru a facilita accesul copiilor la înot, precum și pentru a sprijini sportul de performanță
  3. Zona Noroieni va deveni una de agrement, redăm orașului spațiile de relaxare de care au nevoie sătmărenii

PILONUL III: DEZVOLTĂM UN ORAȘ ÎN CARE TE SIMȚI BINE, în care merită să te întorci acasă. Implicăm comunitatea, tinerii, construim un oraș orientat către tineri, un oraș plin de viață, prietenos.

Pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității noastre este nevoie să existe o stare de calm la nivelul societății, înțelegere între comunitățile etnice și confesionale. În mandatul care se încheie am urmărit să respect principiul ca fiecare sătmărean, indiferent de etnia sau confesiunea sa, să se simtă bine în orașul nostru. Aceasta va fi prioritatea noastră și în viitor. Satu Mare, ține-o tot așa!”