PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR Satu Mare are de ales între PNL şi PSD. Alianţa românească este imposibilă

UDMR are de ales între PNL şi PSD la formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean Satu Mare. Dacă erau unii lideri politici care sperau la o alianţă românească, adică la o majoritate PNL-PSD-PMP în Consiliul Judeţean, visul lor s-a spulberat.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat astăzi că liberalii au interdicţie totală de a forma alianţe cu PSD. Astfel, cei de la UDMR au de ales între PNL şi PSD pentru formarea majorităţii.

“Interzicem tuturor filialelor locale să facă alianţe cu PSD. Cu partidele afine cu care suntem în colaborare de patru ani, PMP şi USR-PLUS, am recomandat să se facă alianţe. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, acolo unde se pot găsi puncte comune şi programe, am permis alianţe cu UDMR în administraţia locală. Repet, cea mai importantă este interdicţia totală de a face alianţe cu PSD”, a spus Ludovic Orban.

Amintim că în Consiliul Judeţean Satu Mare au intrat UDMR, cel mai probabil cu 13 consilieri, PNL cu 10, PSD cu 7 şi PMP cu 2. Încă nu au fost finalizate calculele oficiale cu privire la distribuţia mandatelor.