PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

SCHIȚĂ. Cum va arăta Centrul Vechi din Satu Mare după modernizare!

Municipalitatea se pregătește să redea Pieței Libertății strălucirea de altădată, printr-un amplu proiect de modernizare care prevede, printre altele, scoaterea mașinilor din sensul giratoriu și transformarea centrului într-o adevărată pietonală.

Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spațiu de odihnă. Nu vor lipsi nici spațiile verzi sau fântânile arteziene. De asemenea, se vor monta stâlpi de iluminat cu LED și se vor pune pavaje noi.

Vă prezentăm câteva imagini în care se poate vedea cum va fi reconfigurată Piața Libertății.

Când vor începe lucrările

Maskulik Csaba, city managerul municipiului Satu Mare, a vorbit, în urmă cu o lună, despre proiectul Centrului Vechi, precizând că s-a trecut deja la faza de proiectare. De asemenea, Maskulik a explicat de ce va fi închisă circulația autovehiculelor.

,,Am dat ordinul de începere pentru proiectare în luna august, s-a trecut la faza de proiectare și au un termen de șase luni pentru a termina faza de proiectare, după care se va trece la execuție (…) Rămâne varianta închiderii, a fost mult contestată această decizie, dar trebuie știut că pe fonduri europene s-a pus foarte mare accent pe reducerea emisiei de CO2, iar acest lucru se putea realiza prin reducerea sau eliminarea circulației autovehiculelor (…) Transportul în comun va circula, salvarea, pompierii vor avea acces în jurul parcului, dar nu se va permite parcarea în jurul parcului”, a declarat Maskulik Csaba.