PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: Apele termale – șansa dezvoltării turistice în Satu Mare!

Apele termale, șansa dezvoltării turistice în județul Satu Mare, spune Adrian Cozma, președintele Partidului Național Liberal Satu Mare, candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru Camera Deputaților.

,,O treime din apele termale din ţară se află în judeţul Satu Mare, dar sunt slab exploatate. Din 20 de surse de apă termală, sunt utilizate abia 6. Județul stă pe o mare pungă de ape termale și curative, iar în ciuda potenţialului, lipsesc atracţiile turistice de renume naţional şi internaţional.

Apa termală din Acâş are calităţi deosebite, fiind utilizată de sute de ani. Aici și la Beltiug putem dezvolta un punct de atracție turistică, care să adune zeci de mii de turiști și care să relanseze economiile locale din zonă. Vom identifica toate sursele de finanțare și de dezvoltare ale acestor locuri. Cadrul natural, resursele naturale sunt cele mai importante atunci când vorbim de potențialul comunităților. E important să dăm viață și să dezvoltăm proiecte publice care să stimuleze pe urmă și inițiative private, care să genereze dezvoltare locală”, spune Adrian Cozma.


Sursa: PNL Satu Mare