PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest în Consiliul Judeţean. UDMR şi PNL şi-au împărţit toate posturile din consiliile de administraţie

Protest în Consiliul Județean. UDMR și PNL și-au împărțit toate funcțiile din consiliile de administrație și autoritățile în care este reprezentată această instituție, spre revolta reprezentanților PMP care au părăsit sala.

În ședința Consiliului Județean de astăzi s-au votat reprezentanții în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Adunarea Reprezentanților din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Consiliului de Administrație al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, comisiile din cadrul acestui centru.

De asemenea, au fost desemnați reprezentanții în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Luna Șes, Consiliul de Administrație al ADI Transilvania NORD, reprezentanții în ADI Express Maramureș Satu Mare.

Toate aceste posturi au fost ocupate de reprezentanții UDMR și PNL, iar consilierii PMP Liviu Pop și Gabriel Mihali, revoltați de această situație, au părăsit ședința. În opinia acestora, posturile trebuiau ocupate de către reprezentanții tuturor partidelor, proporțional cu rezultatul votului.

“Toate posturile s-au împărțit între PNL-UDMR. În campania de la alegerile locale au fost făcute declarații că PNL nu se va alia cu UDMR. La toate proiectele de hotărâre cu privire la investiții am participat și am votat. Nu suntem de acord cu împărțirea funcțiilor între UDMR și PNL. Sunt patru partide în Consiliul Județean și ar trebui reprezentate toate, după procentele de la locale. Am părăsit sala în semn de protest. Practic nu s-a schimbat nimic, la ciolan sunt din nou PNL și UDMR. Tot astăzi trebuiau să se aleagă vicepreședinții, dar s-a găsit un subterfugiu și proiectul respectiv a fost scos”, a declarat consilierul PMP, Liviu Pop.