PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Atenție! Polițiștii încă dau amenzi. În următoarea fază trec la avertismente

Zeci de politisti din Satu Mare au iesit in strada si au protestat, chiar in ultima zi a anului, nemultumiti de inghetarea salariilor. Oamenii legii spun că protestele nu se vor opri aici. Deocamdată se dau amenzi, însă dacă situația nu se va schimba în următoarea fază se vor aplica doar avertismente, mai spun aceștia.

,,Am ales să protestăm astăzi împotriva înghețării salariilor. Acesta este un prim pas dintr-o serie lungă de soluții pe care le avem la îndemână. Suntem deranjați foarte tare de faptul că guvernanții au ales să promoveze o ordonanță peste noapte și nu am fost consultați deloc”, spun polițiștii sătmăreni.

Polițiștii reclamă faptul că, deși se află și ei în prima linie în lupta împotriva Covid-19, salariile lor vor fi înghețate.

,,În Ministerul de Interne am avut peste 12.000 de infectați și peste 30 de decese. Polițiștii, împreună cu jandarmii, au fost mereu în prima linie. Nu am cerut nicio compensație în plus pentru acest lucru, iar ei în schimb au decis să ne înghețe salariile. Nu vom suporta și nu vom tolera sun nicio formă aceste aspecte prin care am mai trecut în 2009”.

De asemenea, polițiștii au amenințat că dacă situația nu se va schimba, nu vor mai aplica amenzi, ci doar avertismente. Ei spun că în primă fază se trece la pichetarea prefecturilor județene și a Ministerului de Interne, după care, în următoarea fază se va trece la aplicarea avertismentelor pentru toate faptele de natură contravențională.