PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Un preot din județul Satu Mare construiește o casă pentru doi copii părăsiți de mamă

Vasile Manța, preotul din satul Medișa, județul Satu Mare, a început să construiască o casă pentru doi copii rămași orfani de mamă. Preotul a aflat povestea copilașilor și a decis să îi ajute, să le construiască o casă, însă posibilitățile materiale și financiare sunt mici. Cazul a ajuns la urechile jandarmului Răzvan Țiplea, cel ce coordoneză cazul de la Sărătura, și a decis să îi sară preotului în ajutor.

„Nu am putut rămâne indiferent când am auzit că mai este un caz asemănător al celui din Sărătura. Aici situația e si mai tragică. Părintele Manța Vasile, preotul satului se chinuie de trei săptămâni sa toarne fundația. E un om simplu, fără cunostințe. Satul e îmbătrânit. Posibilități materiale nu prea sunt. Cei doi copii rămași orfani de mamă (i-a părăsit de 10 ani) sunt crescuți, trimiși la școală și îndrumați în viață doar de tată! Părintele Vasile, un om deosebit de blând și bun, a luat inițiativa în mâini de a le ridica o casă mică, dar primitoare familiei! Am fost la ei, am văzut despre ce e vorba și îl vom ajuta pe Părinte sa ducă la bun sfârșit ce a început! Avem sprijinul #FratieiOrdodoxe, oameni de bună credință și cu frică de Dumnezeu! Împreună vom reuși! #casaoamenilorbuni
Dacă doriți să îi întindeți o mână de ajutor Părintelui Vasile Manța nr de telefon e aici: 0720194745
Pentru donații, doamna Papici Marcela pune la dispoziție un cont (doar sa MENȚIONAȚI FAPTUL CĂ DONAȚIILE SUNT PENTRU CASA DIN MEDIȘA!)
Asociatia Parinti pentru Copii – Cui 18429480, Satu Mare, Str Gavril Lazar 21
Banca Transilvania – RO59BTRL03101205289467XX
Presedinte Papici Marcela, 0747-089509, marcela.papici@gmail.com”, scrie Răzvan Țiplea.