PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în Satu Mare de Crăciun și Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme, actualizată pentru perioada de Crăciun și Revelion. În următoarele 4 săptămâni, în țară, vremea va fi mai caldă decât de obicei. Vor fi însă variații destul de mari de temperatură, de la o zi la alta, cu perioade de ploi, apoi ninsori.

Vremea de Crăciun va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă şi vor cădea precipitaţii în aproape toată ţara, posibil sub formă de lapoviţă şi ninsoare în 26 şi 27 decembrie, inclusiv în Capitală, a declarat, luni, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În perioada Crăciunului, respectiv în zilele de 25, 26 şi 27 decembrie, vor fi precipitaţii pe zone extinse în sud, în est şi în centru şi mai puţine în partea de vest şi de nord-vest, unde se vor produce doar în prima zi a acestui interval.

În a doua şi a treia zi, se răceşte. Pe 26 decembrie vor fi temperaturi maxime între 1 şi 6 grade, care vor deveni negative noaptea, ceea ce va favoriza transformarea precipitaţiilor în lapoviţă şi ninsoare inclusiv în zonele mai joase.

Săptămâna 28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021 (inclusiv de Revelion / Anul Nou)

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. De Revelion/Anul Nou: 4-5 grade Celsius, parțial noros; la munte, între -1 grad și 5 grade, ninsori în jurul datei de 30 decembrie.