PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Episcopul Florentin Crihălmeanu a decedat. Le-a lăsat sătmărenilor o amintire de neuitat!

Doliu în biserica greco-catolică din județul Satu Mare și România, după ce episcopul Florentin Crihălmeanu, de la Eparhia Cluj-Gherla, a murit marți din cauza Covid-19, la numai 61 de ani.

Episcopul a decedat în urma unei crize acute cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. Înaltul prelat s-a stins la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preot Daniel Avram, în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

În anul 2018, la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC), PS Florentin  Crihălmeanu le-a lăsat sătmărenilor o amintire deosebită pe care mulți și-o amintesc și astăzi cu zâmbetul pe buze. Episcopul de Cluj a venit la Biserica greco-catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Satu Mare într-un mod deloc obişnuit pentru o faţă bisericească. Toţi se aşteptau să apară într-o maşină, dar episcopul, îmbrăcat în haine preoţeşti, a ajuns pe… motocicletă.