PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Maşină ridicată cu scandal. Poliţia Locală a folosit spray-ul, oamenii au chemat ambulanţa

Maşină ridicată cu scandal în municipiul Satu Mare. Totul s-a întâmplat astăzi, pe aleea Târnavei din municipiul Satu Mare, când poliţiştii locali au observat un autoturism, cu numere de Braşov, parcat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap. Potrivit surselor PortalSM, poliţiştii locali au somat şoferul, la ora 9,30 să îşi mute autoturismul deoarece ocupă fără drept un loc destinat persoanelor cu handicap. Patrula poliţiştilor locali a revenit pe strada respectivă în jurul orei 11,00, dar pentru că autoturismul era parcat tot acolo, poliţiştii au solicitat echipajul de ridicat maşini de la Administraţia Domeniului Public.

La sosirea autospecialei, un bărbat, de 61 de ani, a încercat să îi determine pe poliţişti şi pe cei de la ADP să nu ridice autoturismul, moment în care spiritele s-au agitat. El invoca faptul că nu ar fi fost lăsată vreo somaţie, iar discuţiile au continuat în contradictoriu. Cert este că un poliţist local a folosit spray-ul lacrimogen simţindu-se ameninţat de bărbat. Alte persoane de la faţa locului au sunat la 112 chemând un echipaj de ambulanţă şi unul de la Poliţia Română pentru a calma spiritele.

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD care l-a consultat pe bărbatul respectiv, fără însă a fi nevoie de îngrijiri medicale, iar poliţiştii i-au aplicat celui care a sunat la 112 o amendă de 2.000 de lei pe motiv că ar fi apelat abuziv la acest număr.

Bărbatul amendat se simte nedreptăţit şi consideră că a vrut doar să calmeze spiritele când a văzut că persoana respectivă ar fi agresată de către cei de la poliţia locală.

“Sunt mai mulţi martori oculari care au văzut ce s-a întâmplat. De ce poliţia locală a comis acte de violenţă asupra domnului respectiv? Am sunat la 112 pentru a chema Poliţia Română să aplaneze conflictul şi m-au amendat tot pe mine cu 2.000 de lei pentru apel nejustificat”, ne-a mărturisit persoana sancţionată.

În cele din urmă, maşina a fost ridicată, iar proprietarul va trebui să achite 800 de lei pentru a o primi înapoi.

Urmează să se facă verificări pentru a se stabili dacă Poliţia a greşit sau nu, din primele informaţii reieşind că poliţiştii ar fi acţionat legal.