PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Centura Sătmarului: Podul peste râul Someș a fost finalizat

Lucrările continuă să avanseze vizibil la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Cel mai important aspect în acest moment ține de noul pod peste râul Someș, componentă a Centurii Sătmarului, care a fost finalizat.

Au mai rămas de realizat doar câteva lucrări la noul pod peste Someș, iar aici ne referim la montarea sistemului de iluminat și, desigur, la realizarea marcajului rutier.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.